Pagina 1 van 1

Low carb crackers

Geplaatst: 10-03-2010 11:11
door marja
Low carb crackers

Ingrediënten:

240 ml gemalen lijnzaad (best zelf malen in een koffiemolen of pepermolen)
80 ml geraspte Parmesaanse kaas
7,5 ml knoflookpoeder
120 ml water

Verwarm de oven op 200 graden Celsius


1) Vermeng alle ingrediënten.

2) Lepel de mix op een bakplaat (met bakpapier)

3) Bedek de mix met een stuk bakpapier. Maak de mix glad en gelijk tot die ongeveer 3 mm. Laat de zijkanten niet te dun worden omdat die dan sneller gaar worden dan het midden. Na het gladmaken verwijder je het papier en ga je met je vinger langs de dunne zijkanten en druk je die op om die net zo dik te maken als de rest.

4) Bak de mix totdat het midden niet meer zacht is, ongeveer 15-18 minuten. Wanner het meer dan een beetje bruin wordt langs de randen dan uit de oven halen. Helemaal af laten koelen – het wordt steeds knapperiger.

5) In stukken breken

Geplaatst: 07-07-2010 09:30
door shira
Hee lekker, deze ga ik ook eens proberen. Ik maak ze meestal iets anders en in magnetron:

2 eetlepels lijnzaad malen.
2 eetlepels water erbij en tot een dikke pap roeren (desnoods even laten staan).
Uitsmeren op een stuk bakpapier in de vorm van een cracker.
3 minuten bakken op 1000 Watt in de magnetron.

Geplaatst: 07-07-2010 09:34
door marja
magnetron maakt alle ingerdienten dood

http://articles.mercola.com/sites/artic ... zards.aspx

Geplaatst: 07-07-2010 20:27
door shira
Goed dat ik dit weer onder ogen kom, ik had het een beetje verdrongen:oops:

Hoe dubbel kan een mens soms zijn, ik eet bewust heel veel raw en dan toch de magnetron ook gebruiken :?