Pagina 1 van 1

Provençaalse cracker

Geplaatst: 12-03-2010 11:27
door marja
Provençaalse cracker

250 gr. amandelmeel
115 gr. eigen geraspte Goudse kaas
snufje zout
l tl. zuiveringszout
1 el. Provençaalse kruiden

Dit alles in een schaal mengen. Vervolgens:

2 eieren
50 gr. gesmolten roomboter of kokosolie,
180 gr. yoghurt
2 uitgeperste t. knoflook

Mixen met staafmixer, daarna bij de rest doen en tot 'deeg' kneden. Dit een uurtje in de vriezer zetten. Daarna het deeg eruit halen en 20 balletjes van maken. Een stuk huishoudfolie van 25 x 35 afknippen en op aanrecht leggen. Daar , verdeeld, 5 balletjes op leggen en een beetje plat drukken , nog zo’n stuk huishoudfolie daarbovenop en met de deegroller eroverheen totdat je 5 ronde plakjes van 10 cm. doorsnede hebt. De plakjes rondom ( met folie en al) uitknippen en zo verder met de volgende balletjes op een nieuw stuk folie, totdat je 20 ronde uitgeknipte plakjes in folie hebt. Deze in een bakje leggen en invriezen. Als je een cracker wilt maken haal je zo’n plakje uit de vriezer, verwijder je het folie en leg je het op een bakpapiertje en doe je het ongeveer 2 á 2,5 min. in de magnetron op 500 watt. Na afkoeling is hij pas hard.