Pagina 5 van 6

Geplaatst: 29-08-2011 20:13
door marja
lang kokende haver

Geplaatst: 30-08-2011 13:06
door Iona
Vraag ik me af: hoe zit het met oergranen?
Die zijn steeds meer in opkomst.
Ik zag ze gisteren bij de bio-winkel oa in als bakmix.

Heeft iemand daar al ervaring in?

Geplaatst: 30-08-2011 13:42
door marja
bakmixen zijn meestal niet goed

Geplaatst: 30-08-2011 13:52
door Iona
Ik weet niet of bakmix de juiste benaming is.

Ik zag qiunoa staan, een oergraag als korrel en gemalen.
Je kunt het dan gebruiken voor doeleinden.
De eigenaar zei dat je de korrel kon koken als vervanger van aardappelen en rijst en als salade kon gebruiken.

Geplaatst: 30-08-2011 13:53
door marja
qiunoa is goed

Geplaatst: 30-09-2011 09:50
door leven
Ik heb hem vanmorgen gebakken en heb er war rauwe cacao organics doorgedaan Heerlijk

Geplaatst: 12-03-2012 09:35
door derkje
Hoi Marja, hier in de winkel kun je fijn havervlokkenmeel kopen dat hoef ik dan niet meer te malen. Ik heb geen molen en ook geen keukenmachine meer, kan ik dan ook notenmeel gebruiken om dit recept te maken? En welke rijst gebruik jij bij het avondeten? Ik heb een tijdje wilde rijst gegeten maar ik vind het niet lekker meer.

Geplaatst: 12-03-2012 14:33
door marja
je met even kijken of dat havervlokkenmeel niet instant is. d.w.z. dat je er alleen maar warme melk overheen hoeft te gieten om het gaar te maken (net als brinta bijv.) dan is het niet goed omdat het dan je bloedsuiker meteen een piek geeft.

ik denk dat noten meel wel goed is

ik eet bij de lunch 1 eetlepel bruine rijst. samen met de rest van het eten is de GI dan nog acceptabel. 's avonds eet ik een teffpannenkoek na de groenten met vis.


heb je de nieuwe topic over fermenteren al gezien? dat is ook een goede manier om je bldsuiker naar beneden te krijgen. mijn man vind het helemaal geweldig en ik ook. als eten we het om andere redenen.

Geplaatst: 12-03-2012 15:15
door derkje
Ik had het al geschoten....ziet goed uit....zijn er geen nederlandse teksten over het fermenteren dat je weet?

Geplaatst: 12-03-2012 18:25
door marja
wat wil je weten?