Pagina 1 van 1

Amandelcake

Geplaatst: 03-12-2013 11:56
door marja
Amandelcake:

200 gram amandelmeel
100 gram gesmolten extra virgin kokosolie
3 eieren
mespuntje keltisch zout
klein beetje baking soda
3 theelepeltjes stevia
fijngestampte stukjes pure chocola (85%)

Klop eerst de eieren schuimig. Voeg daarna alle droge ingrediƫnten toe.

Beboter een klein broodblik of doe het beslag in papieren cakevormpjes of anders.

Laat de cake ongeveer 20 minuten bakken in de over op 180 graden.

Je kunt i.p.v. chocola ook andere dingen toevoegen, zoals bijv. stukjes gedrooge abrikoos.

De cake is maar klein, dus je kunt ook een dubbele hoeveelheid beslag maken. Vooral als je hem als broodvervanging gebruikt is hij snel op. Bij een grotere hoeveelheid wordt de baktijd langer. Afhankelijk van de hoogte van het beslag. Ik heb 30 minuten gedaan, maar bij een broodvorm 40. Dat wordt de cake echter droger, dus een wijdere vorm is beter. 30 minuten is perfect!

[/img]