Kokoscake

Gezonde alternatieven voor brood
marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 07-04-2010 11:33

hallo pinklady,

ja, experimenteren, dat is het! dat moet je doen om zelf zoveel mogelijk variaties te creëren. deze cake kun je ook als ontbijt gebruiken. brood moet gewoon helemaal uit je dieet verdwijnen. granen zijn erg ongezond.

een kennis van mij heeft de notenplaatkoek gebakken. hij is helemaal zálig!
dat komt voornamelijk door de abrikozen. ze heeft gewoon een zak gemengde noten gekocht en die gemalen in de keukenmachine gemalen.

ze vertelde ook dat ze bij de sligro amandelmeel hebben. ik weet niet of jij of iemand die je kent daar kan shoppen. je hebt er geloof ik een pasje voor nodig.

de low carb crackers van haar zijn ook prima gelukt. ze heeft ze wel na afkoelen nog even teruggezet in de over omdat ze niet hard genoeg waren. dat kwam ws omdat ze het beslag niet dun genoeg had uitgedrukt.
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Gast

Bericht door Gast » 07-04-2010 13:26

Hallo,
Ik wil deze cake ook eens gaan proberen als vervanger van brood. Waar halen jullie alle ingredienten, zijn deze in een natuurwinkel te krijgen?
Bedankt!
Groetjes, Diana

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 07-04-2010 14:28

ja, als het goed is hebben ze extra virgin kokosolie in een natuurwinkel.
geraspte kokos kun je ws beter in een toko halen.

heb je een keukenmachine? dan kun je daarin amandelen fijnmalen.

baking soda is ook wel zuiveringszout of natriumbicarbonaat genoemd.

cacao poeder en fleur de sel de guérande kun je bij delhaize krijgen.
gebruik geen gewoon zout meer maar alleen fleur de sel. dit zout mag je echter niet meekoken. met bakken kan het niet anders.

als je een creditcard hebt dan kun je veel dingen bij iherb.com kopen o.a ook de extra virgin kokosolie en stevia:

Kokosolie
http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ex ... /2505?at=0

Kokosmeel
http://www.iherb.com/Bob-s-Red-Mill-Org ... 10965?at=0

Amandelmeel
http://www.iherb.com/Now-Foods-Almond-F ... g/388?at=0

Stevia:
http://www.iherb.com/NuNaturals-NuStevi ... tract/4319

Als u deze code gebruikt krijgt u $5 dollar korting op uw eerste bestelling: ZAH179

Voor bestellingen tot $70 dollar en tot 3 lbs gewicht betaal je $4 verzendkosten en heb je bijna nooit problemen met de douane.

je kunt stevia ook in deze duitse site bestellen:
http://www.stevia-de.com/en/virtuemart/ ... -100g.html
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Pinklady89
Berichten: 368
Lid geworden op: 03-03-2010 16:09

Bericht door Pinklady89 » 07-04-2010 19:53

Het voordeel van een moeder met een eigen bedrijf:
Pasje van de Makro, pasje van de Sligro, pasje van Lukas Klamer.
Dat moet dus lukken. Dank je wel voor de tip.

Deze keer heb ik alles bij de natuurwinkel gehaald, maar dat was vrij prijzig. Die kokos was overigens niet duurder dan bij de toko, maar ik ga nog eens kijken in een Turkse winkel bij mij in de buurt, daar hebben ze ook veel van zulk soort dingen en die is erg goedkoop.

Baking soda haal ik zelf op Curaçao of Aruba, daar is het heel goedkoop en mijn moeder (ze komt er vandaan) gaat er minstens 1x per jaar naar toe. Beetje uitkijken bij de douane, de vorige paar keren werd het aangezien voor coke. Dit jaar vraag ik haar ook of ze wil kijken of de kokos daar ook goedkoop is. Ik ga nog even uitzoeken wat ze daar nog meer van mijn gading hebben.

Ook andere recepten ga ik eens uitproberen, ik heb er genoeg gezien en deze kokoscake was inderdaad een succes. Handig om mee te nemen als lunch. Brood moet inderdaad weg uit mijn dieet, ik volg nu twee dagen een andere eetwijze en het gaat wonderbaarlijk goed met mijn suikers. Maargoed, daarvoor is een ander topic, ik zet het daar wel een keer in als ik het wat langer doe.

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 07-04-2010 21:41

wat fijn dat je al resultaat hebt met je bloedsuikers. ga je eens verdiepen in de GI lijsten. als je je houdt aan voeding met een GI van 35 en lager dan zit je altijd goed. deze lijsten zijn erg goed:
http://www.mendosa.com/gilists.htm

je kunt bijv ook wel eens een rijstcracker nemen waarvan de GI te hoog is als je die dan maar dik belegt met een laag roomboter en een lading kipfilte bijv. daardoor wordt de GI van het totaal toch weer goed. zo kun je wat spelen met dingen als je begrijpt wat ik bedoel.
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Iep
Berichten: 39
Lid geworden op: 21-10-2009 22:56

Bericht door Iep » 09-04-2010 13:59

Hoi Marja,

Sinds een tijdje gebruik ik Sel de Guerande (wat me goed bevalt trouwens). Ik lees hier nu dat je het niet mee mag koken, dat heb ik geloof ik niet eerder ergens gelezen. Ik heb het wel gewoon ook zo gebruikt. Kan het kwaad om het mee te koken dan? Of gaan de voedingsstoffen erdoor verloren?
Het zout dat ik heb heet trouwens geen Fleur de sel maar Sel de Guerande? Ik meen dat daar wel verschil tussen zit.

groetjes en bedankt, Iep

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 09-04-2010 14:56

hallo iep,

ik zou er bij bakken geen punt van maken om het mee te bakken in bakrecepten. maar bij gewoon eten zou ik het toevoegen na het koken.
ik zie nu dat ik ook het gewone sel de guérande heb. tja wat het verschil precies is. fleur de sel is het neusje van de zalm, maar sel de guérande is ook goed hoor.

bij sel de guérande staat in deze site: http://www.breizh-import.nl/index_2.html
Het grove zeezout van Guérande kristalliseert langzaam op de kleibodem van de zoutpan. Hierdoor verkrijgt het zijn lichtgrijze kleur dat ervan getuigd dat dit zout zijn oorsprong in de zee vindt en ambachtelijk verkregen wordt.
bij fleur de sel staat:
Fleur de sel uit Guérande is een zeldzaam product. Simpelweg gedroogd door de zon zal dit zout, dat van natuur rijk is aan mineralen (magnesium, calcium, kalium), de smaak van zowel de meest simpele als de meest fijne gerechten verheffen.

daar wordt je dus ook niet echt wijzer van :roll:

het gaat erom dat je niet die geraffineerde tafelzouten eet. dat is vergif!
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Lila
Berichten: 28
Lid geworden op: 14-06-2010 11:01

Bericht door Lila » 18-09-2010 20:31

Kokoscake goed gelukt. Niet droog.
Wel teveel cacao gebruikt,beetje bitter zonder zoetmiddel, en de banaan is niet te proeven. Amandelmeel is voor mij niet zo goed dus volgende keer 100% kokosmeel, minder cacao en meer bananen of een appel. (of stevia)

Zag trouwens dat ze bij de eko ook Keltisch zeezout verkopen.
Maal jij dat nog fijner Marja?

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 19-09-2010 10:54

ik weet niet hoe dat keltische zout eruit ziet maar het moet grijzig zijn,een beetje vochtig en grove korrels. als het er zo uit ziet dan kun je het drogen in de zon of boven een verwarming en als het droog is kun je het fijnmalen in een keukenmachine. maar het wordt dan niet zo fijn dat je het kunt strooien. tenminste niet bij mij.
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Caar
Berichten: 254
Lid geworden op: 31-03-2011 17:04

Bericht door Caar » 08-04-2011 07:50

Goedemorgen!

Welke variant van de kokoscake is het best? Ik heb de vorige keer wijnsteenzuurpoeder gebruikt ipv bakingsoda, moet ik dat weglaten?
Ben bang dat ik anders weer zo'n plat cakeje krijg die veeeeel te droog is :oops:

Plaats reactie