wijnsteenpoeder, baking soda of bakpoeder

Hebt u vragen of wilt u iets vertellen over voeding? Doe dat dan hier
Plaats reactie
marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

wijnsteenpoeder, baking soda of bakpoeder

Bericht door marja » 20-02-2010 11:50

ik krijg het maar niet onder controle;

wat kan ik nu gebruiken als gezond rijsmiddel? baking soda is niet goed omdat je daardoor de nutrienten niet goed opneemt.

dan is er bakpoeder. wat is daar mis mee?

verder had ik gehoord dat wijnsteenpoeder oke zou zijn. dus een potje gekocht. blijkt er ook baking soda (natrium bicarbonaat in te zitten). dus weer teruggebracht!
deze site legt het wel goed uit:
http://www.voedingswaar.nl/bakpoeder.htm
ik begrijp hieruit dat wijnsteenpoeder niets anders is dan cream de tartar met natrium bicarbonaat.

moeten we het dus maar zonder rijsmiddel doen (dat doe ik nu) of zijn er nog andere gezonde alternatieven? veel eieren is een oplossing, maar dat kan ik niet eten omdat ik er gewrichtspijn door krijg.
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Truus
Berichten: 79
Lid geworden op: 11-07-2007 11:53

Bericht door Truus » 28-08-2010 18:40

ik heb wel eens gelezen dat de as van maiskolfen ook als rijsmiddel gebruikt werden vroeger .

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 28-08-2010 19:04

interessant maar ik kan er nergens iets over vinden op het i-net truus. jammer.
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Truus
Berichten: 79
Lid geworden op: 11-07-2007 11:53

Bericht door Truus » 28-08-2010 20:41

ik heb hier een kookboek van suzan duguette daar staat het in .
Maiskolfas is heel lang gebruikt als bakpoeder.
je kunt dat nog doen .
neem dezelfde hoeveelheid as in plaats van bakpoeder.
om as te maken , moet je verse kolven in de open lucht 2 weken laten drogen .
haal de korrels eraf .
steek de kolven aan en laat ze in een zware koekenpan zonder deksel verbranden : wees geduldig !) verbrand geen papier , hout of lucifers met de kolven mee .
als de kolvenhelemaal verbrand zijn , laat ze dan afkoelen en doe ze door een zeef om de grote stukken eruit te halen .
bewaar de as in een luchtdichte pot .

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 29-08-2010 11:39

hartstikke bedankt voor het recept. leuk
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Truus
Berichten: 79
Lid geworden op: 11-07-2007 11:53

Bericht door Truus » 29-08-2010 14:41

het is een heel leuk kookboek .
ze maken alles zelf .
maar ze werken met kops inhoud en daar kom ik niet uit .
ik werk liever met grammen :D

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 29-08-2010 15:00

Kop (inhoudsmaat), een oude maat; in het Nederlands metriek stelsel stond 1 kop gelijk aan 1 liter.
voor water betektn dat 1 kilo maar voor ieder ander middel zal het anders zijn. je moet dus met een litermaat werken.
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Truus
Berichten: 79
Lid geworden op: 11-07-2007 11:53

Bericht door Truus » 29-08-2010 15:42

okay bedankt !!
ik ga er eens mee aan de gang :D

Pinklady89
Berichten: 368
Lid geworden op: 03-03-2010 16:09

Bericht door Pinklady89 » 29-08-2010 16:36

Weet je dat wel zeker, Marja?

Ik vind het volgende:
Kop (als keukenmaat) = 150 ml
Ik vind inderdaad ook de liter-inhoudsmaat. In België gebruiken ze (op bepaalde plekken in ieder geval nog) de kop als 150mL-inhoudsmaat.

Hoewel je het volgens mij ook wel moet kunnen zien... In het ene geval is het ruim zes keer zoveel als in het andere...

Truus
Berichten: 79
Lid geworden op: 11-07-2007 11:53

Bericht door Truus » 29-08-2010 16:56

oh ik lees nu in het boek 1/4 kop is gelijk aan 4 eetlepels :shock:

Plaats reactie

Terug naar “Discussies over voeding”