Xanthaangom (Xanthan gum, E415)

Hebt u vragen of wilt u iets vertellen over voeding? Doe dat dan hier
Plaats reactie
Trijntje
Berichten: 26
Lid geworden op: 05-08-2011 16:39

Xanthaangom (Xanthan gum, E415)

Bericht door Trijntje » 30-04-2012 21:19

In glutenvrije broodrecepten met puur meel (bijv. teffmeel + rijstmeel) wordt vaak xanthaangom (E415) toegevoegd. Dit zou het brood minder droog en brokkelig maken.
Men maakt het door bacteriële fermentatie van suiker en melasse.

Ik vraag me af of xanthaangom ongezond is?

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 01-05-2012 08:46

m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Trijntje
Berichten: 26
Lid geworden op: 05-08-2011 16:39

Bericht door Trijntje » 01-05-2012 12:20

Dank voor de info! Ik ga het maar niet gebruiken (to stay on the safe side ;))

Plaats reactie

Terug naar “Discussies over voeding”