stevia

Hebt u vragen of wilt u iets vertellen over voeding? Doe dat dan hier
shira
Berichten: 59
Lid geworden op: 23-06-2010 21:14

Bericht door shira » 01-08-2010 09:05

Hoi Mar, Maltodextrine is een zetmeel (=suiker) geen tafelsuiker waar jij wss aan denkt maar dus een natuurlijk suiker gewonnen uit aardappel of graan. Natuurlijk is de hoeveelheid per serving te verwaarlozen, maar bevat nog altijd >1 gr kh en dat is 4 kcal, dus geen zero, zoals op het etiket staat. In de hele pot zitten dus > 627 gr kh oftewel 2688 kcal. Vind het etiket dus ook een beetje misleidend.

Truus
Berichten: 79
Lid geworden op: 11-07-2007 11:53

Bericht door Truus » 26-08-2010 17:51

nu heeft suiker in een cake bijvoorbeeld ook nog wat massa .
dit valt weg door de stevia .
hoe lossen jullie dit op ?
ik heb trouwens verschillende soorten stevia in huis .
1 van 80 procent en 1 van 50 procent .
die van 50 is wat zoethouterig van smaak maar is eerder zoet (mespuntje in de thee) dan die van 80 waar je meer van in de thee doet om het te proeven .

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 26-08-2010 19:41

hallo truus,

de recepten in dit forum zijn er allemaal op gericht dat er stevia gebruikt wordt.

op het i-net is wel wat te vinden over stevia en cake:
http://www.google.nl/search?sourceid=ch ... met+stevia

er moet een oplossing zijn voor het vervangen van suiker met stevia in cake. lees dit maar:
Cake bakken
,,Via mijn website www.desteviadrogist.nl heb ik al heel veel tevreden klanten. Particulieren maar ook het midden- en kleinbedrijf weten me te vinden. Mensen komen hier zelfs aan de deur voor informatie. Mijn eigen enthousiasme, weerspiegeld in anderen, vind ik het mooiste dat er is. Daar word ik blij van. Laatst vroeg iemand naar mijn ervaringen met het bakken van cake met Stevia. Ik had net een cake klaar, dus ik liet haar proeven. Ze was meteen verkocht. Met een pot 'Zoetpoeder' én het recept vertrok ze. De smaak is niet alleen prima, ook de gezondheidswinst is groot. Ga maar na: in een yoghurtcake vervang ik maar liefst 300 gram suiker door een schepje Stevia met 0 calorieën. Ook als je op dieet bent, kun je je nu zonder schuldgevoel een plakje cake veroorloven.'' Met Stevia bakken is even wennen, zegt ze. ,,Als je suiker vervangt, krijg je een andere substantie maar ik weet inmiddels hoe dat kan worden opgelost.''
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Lila
Berichten: 28
Lid geworden op: 14-06-2010 11:01

Bericht door Lila » 15-11-2010 19:08

Is er wel een fijne stevia (100%) op iherb waar men goede ervaringen mee heeft?

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 15-11-2010 19:20

wij heben goede ervaring mee
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Lila
Berichten: 28
Lid geworden op: 14-06-2010 11:01

Bericht door Lila » 15-11-2010 19:22

Maar ik twijfel doordat Wim het niet 100% vindt.

Plaats reactie

Terug naar “Discussies over voeding”