Omelet met kaas, taugé en tomaat

Eiergerechten te gebruiken als ontbijt en/of lunch
Plaats reactie
marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Omelet met kaas, taugé en tomaat

Bericht door marja » 17-03-2010 11:38

Omelet met kaas, taugé en tomaat

Ingrediënten

2 eieren
50 gram geraspte kaas
125 gram taugé
1 tomaat
olijfolie
peper en zout

Bereiding:

Doe de taugé in een vergiet en breng een halve waterketel water aan de kook. Spoel de taugé goed af met het kokende water. Nog even naspoelen met koud water en goed uit laten lekken.

Snijd de tomaat in plakjes.

Klop de eieren met peper en zout los in een kommetje en voeg de helft van de kaas toe.

Bak de omelet aan één kant lichtbruin in een gesloten pan en een laag vuurtje. Draai de omelet om en leg de plakjes tomaat erop. Strooi de rest van de kaas erover en verdeel de taugé over de omelet.

Doe de deksel weer op de pan.
De omelet is klaar als de onderkant lichtbruin en de taugé warm is.


Zelf taugé maken

Het is véél goedkoper en leuker om zelf taugé te maken. Bovendien is het gezonder omdat er tussen de taugé die je koopt wel eens schimmel zit. Dat zal bij zelfgemaakte taugé niet snel gebeuren.

Laat een glas katjang idjoe (taugé boontjes) een nacht weken op een warme plaats.
Giet ze de volgende dag af en spoel ze goed door in een zeef.
Doe de boontjes in een groot weckglas en dek af met een stuk van een oude nylonkous waar je elastiekjes omheen doet.
Zet het klas op zijn kop in een grote zeef die je boven een glazen schaal zet.
Dek af met een theedoek zodat de boontje donker staan.

's Ochtends en 's avonds doorspoelen met lauw water en weer terugzetten op zijn kop.

Afhankelijk van de temperatuur zullen de boontjes er ongeveer een week over doen om flinke wortels (taugé) te ontwikkelen.

Je kunt ze dan in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

caro
Berichten: 211
Lid geworden op: 25-10-2009 08:26

Bericht door caro » 05-08-2010 13:22

net gegeten; en LEKKER! :D

Plaats reactie