Houmous (van kikkerwten)

Heerlijke sausjes, dips, en schotels te serveren bij salades en gerechten.
Plaats reactie
marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Houmous (van kikkerwten)

Bericht door marja » 16-11-2009 14:44

Houmous

Recept:

350 gare Kikkererwten (als je verse k-erwten neemt
dan eerst een nacht weken en een uurtje koken.
neem dan 300 gram droge k-erwten)
1 dl Olijfolie
4 teen Knoflook
3/4 tl Komijnpoeder
1 tl Paprikapoeder
1 tl Zout
Cayennepeper
1 dl Tahin
sap van 2 Citroenen

Alles in de keukenmachine (als je die hebt, anders
gaat een staafmixer ook) en pureren. bewaren 5-6
dagen in de koelkast in een glazen of stenen pot
die je af kunt sluiten. het moet een smeiige massa
worden die niet droog is. anders nog wat olijfolie
erbij mengen.

Opdienen op een schotel, bestrooien met wat
paprika en in het midden een paar hele
kikkererwten. Eventueel nog wat olijfolie erbij.

Als je er in je eentje van eet kun je beter wat
minder maken omdat je anders kans hebt op
bederven.
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Plaats reactie

Terug naar “Sausjes, salsas, pestos, dips etc.”