Pesto's

Heerlijke sausjes, dips, en schotels te serveren bij salades en gerechten.
Plaats reactie
marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Pesto's

Bericht door marja » 03-02-2010 15:23

Korianderpesto met walnoot

Ingrediënten
1 grote bos koriander (75 g),
200 ml fruitige olijfolie extra vierge,
50 gram gepelde walnoten,
50 gram pijnboompitten,
2 teentjes knoflook,
30 gram geraspte Parmezaanse kaas (van het stuk) of geitenkaas

Bereiding
Verwijder de grove takjes van de koriander. Pureer de koriander grof in de keukenmachine. Schenk terwijl de machine draait de olie met een dun straaltje bij de koriander. Voeg knoflook, pijnboompitten en walnoten toe en pureer alles nog iets. Voeg de kaas toe en pureer alles niet al te fijn.

Kruidenpesto van het seizoen

Ingrediënten:
1 kleine ui in stukjes
1 citroen
2,5 dl koudgeperste olijfolie
2-4 teentjes knoflook (gepeld)
Vers geroosterde pijnboompitjes (klein zakje)
Flinke bos van alle verse kruiden die er op dat moment beschikbaar zijn. Zoals: bieslook, tijm, marjolein, munt, rozemarijn en basilicum. Eventueel salie als u van bitter houdt.

Bereiding:
Verwijder de harde takjes en stengels en was de kruiden (zo nodig). Stop ui, knoflook, citroensap met de kruiden en daarop de eventueel nog wat warme pijnboompitjes in de blender (staafmixer kan ook) en voeg al snijdend/mixend/kloppend de olijfolie toe tot u een lobbige groene saus heeft. Maak af met (zee)zout en peper.

Pesto alla genovese

Ingrediënten:
240 ml olijfolie
40 g verse basilicumblaadjes,
20 gram pijnboompitten,
20 g gepelde walnoten,
2 teentjes knoflook,
20 g geraspte Parmezaanse kaas (of geitenkaas)

Bereiding:
Pureer de olijfolie met het baslicum grof met de keukenmachine. Voeg knoflook, pijnboompitten en walnoten toe en pureer alles nog iets. Voeg de kaas toe en pureer alles niet al te fijn.

Pesto alla trapanese

Ingrediënten:
10 g basilicumblaadjes,
2 kleine teentjes knoflook,
70 g witte amandelen,
20 g geraspte geitenkaas,
100 ml olijfolie,
4 grote Romatomaten gepeld en zonder zaadjes

Bereiding:
Pureer het basilicum met de knoflook grof in de keukenmachine. Voeg de amandelen en olie toe en pureer alles nog iets. Doe de saus in een schaal. Hak de tomaten fijn en meng ze erdoor. Voeg eventueel nog wat peper toe.

Peterselie-rozemarijnpesto

Ingrediënten:
2 tenen knoflook,
50 gram geitenkaas,
50 gram bladpeterselie,
2 eetlepels rozemarijnnaalden,
50 gram hazelnoten,
1 dl. olijfolie,
peper

Bereiding:
Pureer de bladpeterselie met knoflook in de keukenmachine. Schenk de olie met een dun straaltje bij de peterselie. Voeg kaas, rozemarijn, hazelnoten toe en pureer tot een pasta.

Rucolapesto met citroen

Ingredienten:
75 gram rucola,
2 teentjes knoflook,
50 g pijnboompitten,
150 ml olijfolie,
4 eetlepels citroensap,
geraspte schil van een citroen (biologisch)

Bereiding:
Pureer de rucola, met de knoflook grof in de keukenmachine. Voeg de pijnboompitten en olie toe en pureer alles nog iets. Voeg het citroensap en de schil toe en pureer alles tot een grove pasta.

Tomatenpesto

Ingrediënten:
1 sjalotje in dunne ringetjes,
2 teentjes knoflook uitgeperst,
2 eetlepels tomatenpuree,
handvol basilicumblaadjes,
5 gedroogde tomaatjes,
50 blanke amandelen,
50 g Parmezaanse kaas
1 dl olijfolie,
peper en gomasio

Bereiding:
Fruit het sjalotje met de knoflook in een eetlepel olijfolie een koekenpan . Doe dit mengsel met de rest van de olijfolie, de basilicum en de gedroogde tomaten, amandelen en kaas in een keukenmachine. Op smaak maken met peper en gomasio.

Met dank aan ballade
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Plaats reactie

Terug naar “Sausjes, salsas, pestos, dips etc.”