Sausjes en bijbehorende gerechten

Heerlijke sausjes, dips, en schotels te serveren bij salades en gerechten.
Plaats reactie
marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Sausjes en bijbehorende gerechten

Bericht door marja » 05-02-2010 12:00

Sausje I:

1 eetlepel munt fijngesneden ( of verse koreander)
3 tenen knoflook geraspt
1 sjalot of lente ui fijngesneden
Kwart komkommer geraspt en uitgeknepen
Citroensap naar smaak
Peper en zout naar smaak
2 dl biogarde yoghurt

Alles tot een saus roeren, lekker bij:

Kip met masala kruiden ( doe dan wat koreander er door)
Kruid de Kipfilets( mag ook in blokjes) met wat masalakruiden (TOKO of supermarkten) en wat zout en braad ze aan tot ze gaar zijn.

Kip of tartaarshoarma ( doe dan de munt erdoor)
Shoarmakruiden door een tartaartje waar je kleine balletjes van draaid (lekker met munt)
Ook kun je een kikkererwten pannenkoekje vullen met dit Shoarma receptje.

Gamba's (het bovenste sausje erbij doen)
Ongeveer 250 gram Gepelde grote gamba’s
1 fijngesneden spaanse peper( van zaadjes ontdaan)
8 tenen knoflook geraspt
Peper( vers gemalen)
Olijfolie
Wat fijn gesneden gedroogde tomaatjes (op olie)

Spoel de Gamba’s even af onder koud water, vermeng ze met de kruiden en voeg 8 eetlepels olijfolie toe, laat dit 2 uur staan.
Koekepan met eetlepel olijfolie verwarmen en gamba’s met kruiden even opbakken tot ze warm zijn, niet te lang dan worden de garnalen taai


Paprikasaus:
1 tomaat
1 paprika
1ui
2 teen knoflook (mag ook meer)
Olijfolie
Wat citroensap (naar smaak)
1 snufje stevia ( naar smaak)

Smoor de groenten in wat olijfolie, voeg als laatste de smaakmakers en de knoflook toe.
Pureer die met de staafmixer tot een gebonden saus. ( de volgende dag is hij het lekkerste).

Heerlijk met cevapcici:

1 pond tartaar aanmaken met 2 eetlepels bouillon, i ei, paprikapoeder, 2 eetlepels verse oregano (fijngesneden) 2 tenen knoflook fijngeraspt, 3a5 druppels tabasco, eventueel iets zout. Meng het geheel goed door elkaar en maak er langwerpige balletjes van die in wat olijfolie braad

Maar ook met kipshoarma is dit heel erg lekker, je kunt er ook de knoflooksaus bij doen, dan heb je 2 sausjes..

Met dank aan ballade
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Plaats reactie

Terug naar “Sausjes, salsas, pestos, dips etc.”