Doug Kaufman Candidadieet: Dressings

Heerlijke sausjes, dips, en schotels te serveren bij salades en gerechten.
Plaats reactie
ballade
Berichten: 350
Lid geworden op: 27-12-2009 14:16

Doug Kaufman Candidadieet: Dressings

Bericht door ballade » 16-03-2010 16:53

Geroosterde knoflook

Verwarm de oven voor op 200 Celcius .
Haal van een bol knoflook de teentjes los en snij ieder teentje even in , laat het velletje erom zitten.
Doe de teentjes in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie, prik hier gaatjes in.
Plaats de schaal in de oven en rooster de knoflook in 15 tot 20 minuten, of tot ze gaar zijn.


Knoflookolie

Kook een goed afsluitbare fles b.v. wekpot uit met soda, laat afkoelen op een schone theedoek.
Pel de afgekoelde geroosterde knoflook teentjes in de wekpot en dompel ze flink onder met olijfolie.
Gebruik deze olie voor salades.


Knoflook Yogurt Salade dressing

!,5 el knoflookolie
1 dl yogurt
mespuntje zout
gemalen verse peper

Roer dit alles tot een dressing

Frambozendressing

1/3 kopje frambozen ( in de keukenmachine gepureerd)
1/2 kopje yogurt
snufje zout

Roer dit tot een dressing


Avocado dressing

1 rijpe avokado
1 medium komkommer, geschild en in blokjes gesneden
2 tl gedroogde dille
zout naar smaak
1 el citroensap
2 el olijfolie

Doe alle ingredienten in de blender en mix dit in een paar seconden tot een gladde en romige dressing

Lemondressing

1/2 olijfolie
1 el verse thym
3 el citroensap
1 el verse bieslook
zout naar smaak
vers gemalen peper naar smaak

Blend de ingredienten een paar seconden.

Plaats reactie

Terug naar “Sausjes, salsas, pestos, dips etc.”