Pagina 1 van 1

Dr. Kris Van Kerckhoven

Geplaatst: 27-02-2013 15:42
door marja
Net gekregen een leuke reactie van dr. Kris van Kerckhoven over het boek:

"Na een zoektocht van meer dan 15 jaar was ik zeer verheugd over de inhoud van dit boek. Patiënten hebben me dikwijls gevraagd om een boek te schrijven. Wel, het moet niet meer, want dit is het ! Ik ben het 100% eens met zijn heldere analyse en uitleg over de oorzaak van de symptomen, en 99% met de voorgestelde aanpak/behandeling. Zelden meegemaakt, dat iemand die producten verkoopt, er ook zelf over zegt dat ze op zich niet veel zullen helpen, als je niet de instructies in het boek volgt ; namelijk de levensstijl-aanpassingen. Niet het afgedraaide plaatje "je moet minder doen" want dat is niet acceptabel, en ook niet "je moet je ziekte accepteren". Wel de juiste dingen doen, die ervoor zorgen dat je hypothalamus-overprikkeling kalmeert, waardoor de bijnieren weer kunnen recupereren. Erg helder, en zeer correct !

Slechts één kleine kanttekening daarbij : Ik vind dat hij er te gemakkelijk vanuit gaat, dat je met je hoofd wel weet wat je anders moet doen. In mijn ervaring is er een verloren samenwerking tussen de hoofdintelligentie en de lichaamsintelligentie, en zijn er vele lessen "verborgen" voor ons hoofd. Een belangrijk aspect waaraan hij voorbijgaat, is het verschil tussen primaire (lichaamsintelligentie-) en secundaire (hoofdintelligentie-) emoties. De oefeningen die deze verloren samenwerking weer moeten herstellen, mis ik in het boek.

Maar buiten deze kanttekening : fantastisch boek, helder en begrijpelijk geschreven, correcte analyses. Een absolute aanrader !!!"

http://krisvankerckhoven.blogspot.be/
ikbenhetmoe@gmail.com

Ik heb geen commerciële belangen meer, help patiënten altijd gratis voort :-).