19 jaren aan klachten..

Adviezen voor mannen met een hormononale disbalans. Om toegelaten te worden tot dit forum moet u toegang vragen via gebruikersgroepen.
Plaats reactie
Legest
Berichten: 3
Lid geworden op: 03-03-2013 14:16

19 jaren aan klachten..

Bericht door Legest » 04-03-2013 09:26

Dag allemaal,

Ik ben Leon 34 jaar inmiddels en heb al geruime tijd ongrijpbare klachten:
Ik zal alles zo schematisch mogelijk proberen weer te geven anders wordt het een gigantische lap tekst.

0-15 jaar Jeugd
Opgegroeid als een introverte jongen; omgeving dacht aan autisme maar is nooit vastgesteld. Ouders hadden een drukke zaak hetgeen gebrek aan aandacht betekende en verdere stimulatie van introversie. Toen ik 15 was overleed mijn vader. Eerste lichamelijke klachten begonnen. duizeligheid met name. Terugkijkend denk ik dat er hier niet alleen psychisch maar met name fysiologisch dingen aan het veranderen waren.

20e jaar. Vermoeidheid op zijn hoogtepunt. Deze was zo extreem dat normaal functioneren niet meer aan de orde was. Verdere klachten: depressiviteit/lusteloosheid, duizeligheid, concentratieproblemen, hyperventilatie, vette gelaatshuid, eczeem.

25e jaar. Omdat ik in de reguliere zorg niet verder kwam ging ik het alternatieve circuit in. Zo kwam ik op mijn 25e bij een homeopaat. Mijn constitutie was Natrium Muriaticum. Dit houdt in een teruggetrokken persoon die alles opkropt en behoefte heeft aan zout. Het klopt allemaal dat was heel frappant. Ik kreeg het middel als medicatie en het volgende gebeurde: 1e twee weken werd ik emotioneler alsof alle vastzittende emoties plotseling los weekten. Daarna ging ik mij steeds beter voelen totdat alle kwalen weggingen. De energie kwam terug! Concentratie was weer 100%. Ik ondernam van alles en was niet meer neerslachtig. Ik voelde me geweldig. Dit duurde ongeveer 6 weken en daarna ging het als een nachtkaars uit. Ik zakte weer weg in mijn oude patroon. Tot op de dag van vandaag snap ik helemaal niks van deze periode. Ik kan de relatie van het opknappen met het zout niet leggen. Ik gebruik van mezelf al veel zout namelijk. Later heb ik een dergelijke opleving ook gehad toen ik het antidepressivum seroxat nam. Deze opleving was korter en minder intens.

28e jaar. De klachten kwamen dus weer in alle hevigheid terug en daarom besloot ik naar de PAAZ te gaan. Een terugkerend thema in mijn leven is het onvermogen me te uiten. Het is in ieder geval één van de oorzaken van mijn problemen. Op de PAAZ word je gedwongen om je emoties te tonen door de groepsdruk. Ik moet zeggen de klachten zijn niet weg maar ze werden milder, de scherpe kantjes zijn er vanaf en het stabiliseerde iets. Vroeger had ik hele dagen dat ik absoluut niet kon functioneren. Nu is dat verbeterd.

ik ben nu dus 34
Mijn "klachtenlijst" ziet er nu als volgt uit:

depressie (wel minder dan vroeger)
niet helder kunnen denken
concentratieproblemen
vermoeidheid
duizeligheid
geheugenverlies (korte termijn geheugen)
stemmingswisselingen
vochtige ogen, wazig zicht
onzeker gevoel
leven op de automatische piloot, niet bewust leven en ervan kunnen genieten
Pijnlijke nekspieren
gevoel dat de suikerspiegel schommelt terwijl de bloedwaarden altijd goed zijn tijdens onderzoeken.
Regelmatig hoofdpijn

Ik heb op mijn 26e en 31e boezemfibrilatie gehad (hartritmestoornissen) hier heeft ook nog niemand een verklaring voor kunnen geven.
In de winter verergeren de klachten
En als ik me lichamelijk goed voel, komt niet zo heel vaak voor dan zit mijn ademhaling weer heel hoog. Neiging tot hyperventilatie. Voor de rest heb ik niet zo heel veel meer last van hyperventilatie.

Het lastige van dit hele verhaal is dat het ontzettend op psychosomatische klachten lijkt. Als kind denk je dat het puur lichamelijk is, dan kijk je er als volwassene naar en denk je: psychosomatisch. en nu weet ik het eigenlijk niet meer. Er is na mijn 15e fysiologisch iets veranderd mede door de dodelijke cocktail van mijn leeftijd (midden in de puberteit samen met mijn introverte karakter). En gedeeltelijk heb ik misschien psychosomatische klachten ontwikkeld. Maar ik heb inmiddels zoveel inzichten gekregen en met name op de PAAZ, dat die klachten redelijk zijn geluwd. Neemt niet weg dat ik me nog steeds verre van goed voel en dat belemmert mijn functioneren enorm.
Als ik trouwens alle therapieën alternatief/regulier moet "neerpennen" hier dan kan ik nog 3 topics vullen. Ik ben wat dat betreft behoorlijk therapiemoe geworden.
Hopelijk kan iemand mij een goed antwoord geven en/of de relatie met bijnierarmoede in mijn geval opgaat.

Groeten Leon

Legest
Berichten: 3
Lid geworden op: 03-03-2013 14:16

Re: 19 jaren aan klachten..

Bericht door Legest » 04-03-2013 10:01

...

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 04-03-2013 12:36

bijnieruitputting.lees dit boek daar zul je veel herkennen.
je hebt ook een trage schildklier. ga naar dr musarella in zeist.

http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

ik denk ook dat een goed dieet veel kan betekenen.
het dieet van ralph moorman is een goed dieet. laat alleen de soja weg.
http://hormonaledisbal.forum2go.nl/het- ... t1855.html
dit dieet is ook goed:
http://hormonaledisbal.forum2go.nl/bloe ... t-t37.html
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Legest
Berichten: 3
Lid geworden op: 03-03-2013 14:16

Bericht door Legest » 04-03-2013 23:26

Dank je wel voor je snelle beantwoording!
Is het zó duidelijk dat het om een uitgeputte bijnier gaat?
Waarom is hier niet meer over bekend in de reguliere zorg?
Oftewel waarom moet je bijna 20 jaar rondlopen met de meest rottige klachten die je complete leven beheersen? En waar betaal ik die enorme zorgpremie dan voor?

Zou je kunnen verklaren waarom ik die opleving heb gehad met het natrium muriaticum zout? Ik zie het verband nog niet echt..En waarom hebben ze nooit afwijkende bloedwaarden suiker/schildklier kunnen halen uit mijn bloed?
Allemaal vragen waar ik zo graag antwoord op zou willen hebben...
Heeft iemand ervaring met dr. Ron Velthuis uit Zutphen? Hij is ook bekend met bijnieruitputting. Hij zit iets meer in mijn regio. http://www.natuurarts-praktijk-zutphen.nl/

Alvast bedankt voor de antwoorden

marja
Site Admin
Berichten: 13760
Lid geworden op: 10-07-2007 17:22

Bericht door marja » 05-03-2013 07:33

lees eerst het boek.
velthuis is bekend met bijnieruitputting
m.v.g.

marja

Natuurlijke progesteroncrème van dr. Lee

Voor 1 tube klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Voor 3 tubes klik hier:
http://www.succesboeken.nl/?ISBN=978907 ... C=476178F4

Plaats reactie

Terug naar “Adviesforum Mannen”